|
And while the fiscal and financing problems some members are experiencing at present have to be tackled promptly, provisions should also be made for providing long-term aid in some cases: “some countries will always need to be paid for”.
|
|
La segunda parte del debate, titulada Democracia en juego, fue moderada por el director de CIDOB, Jordi Vaquer. El primer ponente fue Daniel Smilov, director de investigación del Centre for Liberal Strategies de Sofía, quien reflexionó sobre el futuro de la democracia en Europa Central y Oriental, donde los datos observados nos muestran bajos niveles de confianza en las instituciones nacionales, a pesar de que se trate de democracias consolidadas. Esto conlleva a que en algunos países se dé volatilidad electoral e inestabilidad en el sistema de partidos, baja participación civil, periódicas manifestaciones violentas, mediatización de la política, la existencia de partidos sin programa y tendencias de supraconstitucionalismo. Smilov argumentó que la crisis actual es una cuestión política y que la pérdida de soberanía nos cuestiona el sistema democrático. Por su parte, Zoltán Kiszelly, del Kodolányi János University College of Budapest, argumentó que la situación actual supone un reto para la democracia y, refiriéndose al caso de Hungría, propuso como soluciones la transformación del sistema del estado hacia una economía más productiva, situar los valores al centro de la agenda política, la introducción de mecanismos de rendición de cuentas y una mayor focalización de la acción gubernamental hacia los problemas reales de la ciudadanía. En el turno de preguntas, los ponentes Piotr Kaczyński, Elina Viiilup y Ettore Grecco comentaron el riesgo de simplificación que supone hablar de Europa Central como un grupo de países homogéneo
|
|
La segona part del debat, titulada Democràcia en joc, fou moderada pel director del CIDOB, Jordi Vaquer. El primer ponent va ser Daniel Smilov, director d’investigació del Centre for Liberal Strategies de Sofia, qui reflexionà sobre el futur de la democràcia a Europa Central i Oriental, on les dades observades ens mostren reduïts nivells de confiança en les institucions nacionals, a pesar de parlar de democràcies consolidades. Això porta al fet que en alguns països es produeixi volatilitat electoral i inestabilitat en el sistema de partits, reduïda participació civil, periòdiques manifestacions violentes, mediatització de la política, l’existència de partits sense un programa polític concret i tendències de supraconstitucionalisme. Smilov argumentà que la crisi actual és una qüestió política, i que la pèrdua de sobirania posa en qüestió el sistema democràtic. Per la seva banda, Zoltán Kiszelly, del Kodolányi János University College de Budapest, argumentà que la situació en què ens trobem suposa un repte per a la democràcia i, referint-se al cas d’Hongria, proposà com a solucions la transformació de l’estat envers una economia més productiva, situar els valors al centre de l’agenda política, la introducció de mecanismes de rendiment de comptes i una major focalització de l’acció governamental envers els problemes reals de la ciutadania. Durant el torn de preguntes, els ponents Piotr Kaczyński, Elina Viiilup i Ettore Grecco comentaren el risc de simplificació que pot suposar parlar d’Europa Central com un grup de països homogeni.
|